Нашето предложение

Old Flemish Brown
Old Flemish Brown
31.90
Купи

Cerveza
Cerveza
35.90
Купи

Промоции

St Peter's Golden Ale
St Peter's Golden Ale
59.90
Купи

St Peter's Ruby Red Ale
St Peter's Ruby Red Ale
59.90
Купи

Полезна ли е бирата? Печат Е-мейл

Бирата – полезна или… ДА!

Когато фактите говорят, и жените мълчат

Всеки от нас знае, че бирата е слабоалкохолна напитка, приготвяна обикновено от вода, малцов ечемик, хмел и ферментационна мая. Често се добавят други аромати или подсладители за подобряване на вкуса й.

Но малцина от вас вероятно са наясно, че тя е не само вкусна, но и полезна! И това е доказано от специалистите. Още професор Кох (откривател на причинителя на холерата) споделя пред свои колеги своята хипотеза, че бирата лекува холерата.

Бирата има славата на напитка от която се пълнее, но дали тази „слава” е заслужена? В един литър тъмна бира се съдържат 450 калории (в светлата дори още по-малко), докато в същото количество сок от ябълки те са 500, а във виното 770. Установено е че бирата не допринася за „биреното” коремче. То се получава от преяждане, а не от консумацията на бира.

В бирата се съдържат множество полезни вещества като магнезий, калий, фосфор, желязо, витамин B и H, аминокиселини и други. Благодарение на тях бирата е подходяща за анемични и възстановяващи се след боледуване хора.

Установено е, че заради ниското съдържание на калций и съдържанието на магнезий, бирата предпазва и от жлъчка и камъни в бъбреците. Смята се, макар и не научно доказано до момента, че помага и срещу остеопороза и Паркинсонова болест.

Консумирането на бира предпазва организма от натрупването на отрови и радиация. Отровните вещества биват по-лесно изхвърляни от тялото. Бирата пречиства организма от канцерогенни вещества, като по този начин намалява риска от ракови заболявания.

Бирата не съдържа холестерол и има ниско съдържание на захари. Освен това ечемикът, от който се приготвя, е богат на лесно усвояеми от организма фибри, които подобряват нормалната функция на червата.

Бирата съдържа вещества, които стимулират имунната система и хормона на щастието. Някои активни вещества от хмела в бирата имат успокояващо, обезболяващо и сънотворно действие. В скандинавските страни дори тя е официално разрешен антидепресант. Установено е, че хора, които пият бира са по-позитивни и по-жизнени от въздържателите.

И не забравяйте, че бирата е полезна, но когато се консумира с мярка. Алкохолът, който се съдържа в нея, при консумация в големи количества, може да доведе до нежелани последици.

Наздраве!

 

 

Моята поръчка

Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.

На чаша... БИРА!

Знаете ли, че… Според различни хроникьори бирата се е смятала за най-добрата храна за новородени след майчината кърма. А мъжете вярвали, че тя повишава потентността им.

*

Намерете ни и във...

 


Условия за ползване | Условия за доставка | За нас
Copyright © 2007 BIRATA.NET - Всички права запазени!За предложения и мнения относно този сайт: admin@birata.net.

За да се забавлявате с Нашия сайт и да се насладите на истинска Домашна бира, трябва да сте пълнолетен. За да потвърдите, че имате навършени 18 години, моля използвайте бутона "Влез"


Ако нямате навършени 18 години, моля използвайте следния линк.
Благодарим Ви!